ՄԵՐ ՄԱՍԻՆ

Gastronomic Camp Armenia-ն ծրագիր է, որի գլխավոր նպատակն է բացահայտել Հայաստանի գաստրոնոմիական պոտենցիալը հիմնվելով մեր կողմից իրականացվող հետազոտությունների, միջազգային և տեղի մասնագետների խորհրդատվության վրա, ստեղծել սննդի արտադրող - սպառող - տեղական ինքնակառավարման մարմիններ շղթան և ապահովել այդ շղթայի անխափան գործունեությունը։ Ամեն մարզում ծրագրի ավարտին նախատեսվում է կազմել տեղի գաստրոնոմիական քարտեզը։ Gastro Map Armenia- ն երկրի թվային գաստրոնոմիկական քարտեզն է, որը մշակվում է ամեն մարզում կայանալիք գաստրոնոմիական արշավի արդյունքում: Դա տեղեկատվության և առաջարկությունների եզակի միասնական հարթակ է, որը կապում է սպառողին, արդյունաբերության ներկայացուցչին, տեղական իշխանություններին, տուր արդյունաբերության ներկայացուցիչներին `ստեղծելու նոր տուրիստական երթուղիներ, փոքր և միջին բիզնեսի հավանական ներդրողների նախագծեր: Այս նախագծի առավել հետաքրքրաշարժ մասը գաստրոնոմիկ արշավն է, որն անցկացվում է յուրաքանչյուր մարզում, որի հիմնական նպատակը տվյալ մարզի առանձնահատկություններին ծանոթանալու և մոռացված գաստրոնոմիական ավանդույթներին վերածնվելու հնարավորություն տալն է:

Կարդալ ավելին

Gastro Camp Tavush

img

Հայաստանում հունիսի 21-26-ը արդեն երկրորդ անգամ կանցկացվի Gastro Camp Armenia մարզային գաստրո էքսպեդիցիան Հունիսի 21-26-ը Հայաստանում երկրորդ անգամ կանցկացվի Gastro Camp Armenia մարզային միջոցառումը։ Այս անգամ այն կկայանա Տավուշի մարզում։ Այս ծրագիրն իրականացվում է ԵՄ «Նորարարական տուրիզմի և տեխնոլոգիաների և տեխնոլոգիաների զարգացում Հայաստանի համար» բիզնես նախաձեռնության շրջանակներում, որը համաֆինանսավորում է ԵՄ-ն և ԳՖԴ տնտեսական համագործակցության և զարգացման նախարարության կողմից։ Նախագծի շրջանակներում խոհարարների թիմը շրջելու է Տավուշի մարզով` փնտրելով տեղի լավագույն մթերքները, ֆերմաները, ավանդական բաղադրատոմսերը և արտադրողներին։ Միջոցառման ծրագիրը կառուցված է հետևյալ կերպ․ 21-23 հունիս՝ գաստրո արշավ (գրանցման համար անցեք հղումով https://forms.gle/QZ4jyQUeUJJKxyJn6), (Տոմսերի արժեքը՝ Գաստրո արշավ 21.06-23.06՝ 93,000 ՀՀ դրամ, *Տոմսերի արժեքն իր մեջ ներառում է գիշերակաց, 3 անգամյա սնունդ, տրանսպորտ։ Տոմսերը կարող եք ձեռք բերել Իդրամ բջջային հավելվածի տոմսեր բաժնից։ https://idram.app.link/idram ) 24 հունիս՝ B2B հանդիպումներ և վարպետաց դասեր միջազգային և հայաստանյան մասնագետների կողմից (գրանցման համար անցեք հղումով https://forms.gle/47F2BbPktv68vSPk6), (B2B հանդիպումներին և վարպետաց դասերին մասնակցությունն անվճար է)։ 25-26 հունիս՝ pop-up ֆորմատի գաստրո ընթրիքներ (գրանցման համար գրեք մեր էլ․ փոստին՝gastrocamparmenia@gmail.com): (Ամբողջական փաթեթ 21.06-26.06՝ 156,000 ՀՀ դրամ։ *Տոմսերի արժեքն իր մեջ ներառում է գիշերակաց, 3 անգամյա սնունդ, տրանսպորտ։ Տոմսերը կարող եք ձեռք բերել Իդրամ բջջային հավելվածի տոմսեր բաժնից։ https://idram.app.link/idram)։ Ցանկանում ենք նշել, որ այս տարի Գաստրո Քեմփ Տավուշ միջոցառման շրջանակներում հյուրընկալելու ենք Ռուսաստանից Bjorn ռեստորանի շեֆ խոհարար Նիկիտա Պոդերյագինին և PrProsto մարքեթինգային հաղորդակցությունների գործակալության տնօրեն Եվգենիա Նեչիտայլենկոյին, Simple Wine News ամսագրի խմբագիր Աննա Կուկուլինային։ Փառատոնի անցկացման հիմնական հարթակ է հանդիսանալու Վանատուն հյուրանոցը։ Քեմփի ուսուցողա-ժամանցային մասը նախատեսված է ոլորտի մասնագետների և բոլոր նրանց համար, ովքեր ցանականում են ձեռք բերել նոր գիտելիքներ։ Անցկացվելու են վարպետաց դասեր և մասնագիտական դասընթքացներ HoReCa ոլորտի տարբեր ճյուղերի վերաբերյալ, իսկ պրոֆեսիոնալ խոհանոցում շեֆ խոհարարները կանցկացնեն խոհարարական վարպետաց դասեր։ Gastro Camp Armenia-ն անցկացվելու է ամեն տարի` ներկայացնելով տարբեր մարզեր։ Այն մարզային միջոցառում է 1 հյուրանոցի բազայով, որտեղ հավաքված են խոհարարներ և խոսնակներ հետազոտողների կարգավիճակով, որպեսզի ստանան նոր գիտելիքներ, նոր ծանոթություններ և ծանոթանան սննդի պատրասման նոր տեխնոլոգիաների և անցկացնեն գաստրոնոմիական ընթրիք բաց երկնքի տակ։ Նախագծի հիմանկական նպատակը Հայաստանի գաստրոնոմիական քարտեզը ստեղծելն է` Հայաստանի տարբեր մարզերում գաստրո էքսպեդիցիաներ կազմակերպելով և տեղի բնորոշ լավագույն մթերքները, ավանդական բաղադրատոմսերը և սննդի պատրասման յուրահատուկ տեխնոլոգիաները բացահայտելով։ Էքսպեդիցիայի արդյունը կլինի մարզին բնորոշ նոր մենյուի ստեղծումը, որն առաջին անգամ կմատուցեն նախագծին մասնակցող տեղի և հրավիրյալ խոհարարները գաստրոնոմիական ընթրիքի ժամանակ։ Հետագայում նոր մենյուն պետք է դառնա տեղի հյուրանոցների մենյուների լրացումը, ինչը թույլ կտա տեղի արտադրողներին համագործակցել միմյանց հետ առանց մարզից դուրս գալու։ Այն նաև կբարձրացնի մրցունակությունն ու ճանաչողությունը յուրահատուկ մթերքի հաշվին։

Կարդալ ավելին

B2B Food talk ծրագիր

img

Կարդալ ավելին

imag