Gastronomic Camp Armenia-ն ծրագիր է, որի գլխավոր նպատակն է բացահայտել Հայաստանի գաստրոնոմիական պոտենցիալը հիմնվելով մեր կողմից իրականացվող հետազոտությունների, միջազգային և տեղի մասնագետների խորհրդատվության վրա, ստեղծել սննդի արտադրող - սպառող - տեղական ինքնակառավարման մարմիններ շղթան և ապահովել այդ շղթայի անխափան գործունեությունը։ Ամեն մարզում ծրագրի ավարտին նախատեսվում է կազմել տեղի գաստրոնոմիական քարտեզը։ Gastro Map Armenia- ն երկրի թվային գաստրոնոմիկական քարտեզն է, որը մշակվում է ամեն մարզում կայանալիք գաստրոնոմիական արշավի արդյունքում: Դա տեղեկատվության և առաջարկությունների եզակի միասնական հարթակ է, որը կապում է սպառողին, արդյունաբերության ներկայացուցչին, տեղական իշխանություններին, տուր արդյունաբերության ներկայացուցիչներին `ստեղծելու նոր տուրիստական երթուղիներ, փոքր և միջին բիզնեսի հավանական ներդրողների նախագծեր: Այս նախագծի առավել հետաքրքրաշարժ մասը գաստրոնոմիկ արշավն է, որն անցկացվում է յուրաքանչյուր մարզում, որի հիմնական նպատակը տվյալ մարզի առանձնահատկություններին ծանոթանալու և մոռացված գաստրոնոմիական ավանդույթներին վերածնվելու հնարավորություն տալն է:
Կարդալ ավելին
Հայաստանում հունիսի 21-26-ը արդեն երկրորդ անգամ կանցկացվի Gastro Camp Armenia մարզային գաստրո էքսպեդիցիան Հունիսի 21-26-ը Հայաստանում երկրորդ անգամ կանցկացվի Gastro Camp Armenia մարզային միջոցառումը։ Այս անգամ այն կկայանա Տավուշի մարզում։ Այս ծրագիրն իրականացվում է ԵՄ «Նորարարական տուրիզմի և տեխնոլոգիաների և տեխնոլոգիաների զարգացում Հայաստանի համար» բիզնես նախաձեռնության շրջանակներում, որը համաֆինանսավորում է ԵՄ-ն և ԳՖԴ տնտեսական համագործակցության և զարգացման նախարարության կողմից։ Նախագծի շրջանակներում խոհարարների թիմը շրջելու է Տավուշի մարզով` փնտրելով տեղի լավագույն մթերքները, ֆերմաները, ավանդական բաղադրատոմսերը և արտադրողներին։ Միջոցառման ծրագիրը կառուցված է հետևյալ կերպ․ 21-23 հունիս՝ գաստրո արշավ (գրանցման համար անցեք հղումով https://forms.gle/QZ4jyQUeUJJKxyJn6), (Տոմսերի արժեքը՝ Գաստրո արշավ 21.06-23.06՝ 93,000 ՀՀ դրամ, *Տոմսերի արժեքն իր մեջ ներառում է գիշերակաց, 3 անգամյա սնունդ, տրանսպորտ։ Տոմսերը կարող եք ձեռք բերել Իդրամ բջջային հավելվածի տոմսեր բաժնից։ https://idram.app.link/idram ) 24 հունիս՝ B2B հանդիպումներ և վարպետաց դասեր միջազգային և հայաստանյան մասնագետների կողմից (գրանցման համար անցեք հղումով https://forms.gle/47F2BbPktv68vSPk6), (B2B հանդիպումներին և վարպետաց դասերին մասնակցությունն անվճար է)։ 25-26 հունիս՝ pop-up ֆորմատի գաստրո ընթրիքներ (գրանցման համար գրեք մեր էլ․ փոստին՝gastrocamparmenia@gmail.com): (Ամբողջական փաթեթ 21.06-26.06՝ 156,000 ՀՀ դրամ։ *Տոմսերի արժեքն իր մեջ ներառում է գիշերակաց, 3 անգամյա սնունդ, տրանսպորտ։ Տոմսերը կարող եք ձեռք բերել Իդրամ բջջային հավելվածի տոմսեր բաժնից։ https://idram.app.link/idram)։ Ցանկանում ենք նշել, որ այս տարի Գաստրո Քեմփ Տավուշ միջոցառման շրջանակներում հյուրընկալելու ենք Ռուսաստանից Bjorn ռեստորանի շեֆ խոհարար Նիկիտա Պոդերյագինին և PrProsto մարքեթինգային հաղորդակցությունների գործակալության տնօրեն Եվգենիա Նեչիտայլենկոյին, Simple Wine News ամսագրի խմբագիր Աննա Կուկուլինային։ Փառատոնի անցկացման հիմնական հարթակ է հանդիսանալու Վանատուն հյուրանոցը։ Քեմփի ուսուցողա-ժամանցային մասը նախատեսված է ոլորտի մասնագետների և բոլոր նրանց համար, ովքեր ցանականում են ձեռք բերել նոր գիտելիքներ։ Անցկացվելու են վարպետաց դասեր և մասնագիտական դասընթքացներ HoReCa ոլորտի տարբեր ճյուղերի վերաբերյալ, իսկ պրոֆեսիոնալ խոհանոցում շեֆ խոհարարները կանցկացնեն խոհարարական վարպետաց դասեր։ Gastro Camp Armenia-ն անցկացվելու է ամեն տարի` ներկայացնելով տարբեր մարզեր։ Այն մարզային միջոցառում է 1 հյուրանոցի բազայով, որտեղ հավաքված են խոհարարներ և խոսնակներ հետազոտողների կարգավիճակով, որպեսզի ստանան նոր գիտելիքներ, նոր ծանոթություններ և ծանոթանան սննդի պատրասման նոր տեխնոլոգիաների և անցկացնեն գաստրոնոմիական ընթրիք բաց երկնքի տակ։ Նախագծի հիմանկական նպատակը Հայաստանի գաստրոնոմիական քարտեզը ստեղծելն է` Հայաստանի տարբեր մարզերում գաստրո էքսպեդիցիաներ կազմակերպելով և տեղի բնորոշ լավագույն մթերքները, ավանդական բաղադրատոմսերը և սննդի պատրասման յուրահատուկ տեխնոլոգիաները բացահայտելով։ Էքսպեդիցիայի արդյունը կլինի մարզին բնորոշ նոր մենյուի ստեղծումը, որն առաջին անգամ կմատուցեն նախագծին մասնակցող տեղի և հրավիրյալ խոհարարները գաստրոնոմիական ընթրիքի ժամանակ։ Հետագայում նոր մենյուն պետք է դառնա տեղի հյուրանոցների մենյուների լրացումը, ինչը թույլ կտա տեղի արտադրողներին համագործակցել միմյանց հետ առանց մարզից դուրս գալու։ Այն նաև կբարձրացնի մրցունակությունն ու ճանաչողությունը յուրահատուկ մթերքի հաշվին։
Կարդալ ավելին
Կարդալ ավելին